TM

Cukup ke 24 jam sehari?

Ni bagi mereka yang dah berumah tangga~

Kita cuma ada 24 jam je sehari.. 
Secara puratanya ; 8 jam utk tido, 10 jam di tempat kerja, 2 jam commute, 90 minit aktiviti santai(gym/jogging/blogging etc.), 90 minit makan/mandi/berak, dan yang tinggal sejam for "us" or "me"...
Abg senior kat company lama aku dulu pernah bagi satu ayat yang kekadang boleh apply dan kekadang tak leh pakai.. dia kata " orang yang busy ni sebenarnya orang yang tak pandai menguruskan masa".....

SHARE

Adi

Hi... "experience is the worst teacher; it gives the test before presenting the lesson ... .".

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. asal tido jgn tak bangun2 sudah ar bang.hahaha


    *suda follow tp gamba tak kuar.hoho

    ReplyDelete
  2. tu bukan tido mati, tu dah mati namanya... lol

    ReplyDelete
  3. klu mase 240 jam sehari pun aku rase tak cukup...huhu...

    ReplyDelete
  4. aku boleh hilang ingatan kalau tak ckp tido

    ReplyDelete