TM

Subjek : Sejarah

Minat subjek sejarah tak masa sekolah dulu?
Ada yg minat dan ada yg tak berapa nak minat.. :p
Kalau aku tanya satu soalan sejarah,apa peristiwa penting pada tahun 1511? Rata2 secara spontan boleh jawab..  Melaka jatuh ke tangan Portugis.. Soalan ni lebih mudah dari soalan - tahun bilakah Penubuhan Malaysia? haa.. bila2? jgn google!!  ;)
SHARE

Adi

Hi... "experience is the worst teacher; it gives the test before presenting the lesson ... .".

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. 1963..tak google tp mula2 aku tak sure 69 atau 63..br aku 69 happening sbb 13 Mei.

    so nampak above fella buat 63,aku sahkan dgn 63 la.

    ReplyDelete
  2. haha.. yup.. sumtime kita ingat2 lupa pasal sejarah terutamanya date.. the point is, yg pasti pada aku 1511 semua org tau n ingat ~ ;)

    ReplyDelete
  3. nak btau..yourock tu pun aku gak! aku byk sgt guna gmail ni..

    aku nak tanya ko,bila kali terakhir kita berjumpa?bila kali terakhir kita makan satay kat sebelah jengkuan tu..

    :)hahahah

    ReplyDelete
  4. haha.. patut la kau kompius ngan yourock tu..carik blog tak jumpa.. hehe.. jengkuan? makaihh! lama sgt dahh..2005 kot!

    ReplyDelete
  5. yes, i love history subjects;) sejarah sebahagian daripada kehidupan kita! So wi live with history right? everything starts from historical lessons;)

    ReplyDelete
  6. tak payah google pun, kan hari cuti tu. 16 september = hari malaysia... soalan tak mencabar pun ni. Tanya la anak 1st Parameswara lahir tahun berapa ker? ;p

    ReplyDelete
  7. haha,, tu google pon tak jumpa tu din..

    ReplyDelete