TM

AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ?


Join segmen AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ? by Ben Ashaari

Hi guys! Lagi segmen memutuskan urat merih dia punya tajuk. Ingatkan bila segmen lelaki kene la bercerita tentang hobi ke, memancing ke, negara orang yg pernah dilawati ke, kisah merempit ke, pengalaman bertumbuk di tepi jalan ke.... Sekali Ben kasi tajuk ala2 aku nak mengarang pon terpaksa cover2 coz aku dah kawen.. hehe~
Ok, aku start! All about woman & women~



Wanita masa kini mmg dah canggih dan advanced.. Majoriti berkerjaya dan hanya segelintir je yang bergelar surirumah sepenuh masa.. Wanita kini lebih moden selari dengan peredaran zaman.. Kalau kita lihat kt Malaysia ni sebenarnya arus permodenan kaum wanita setaraf dgn negara2 maju yg lain, semakin ramai golongan profesional ( wahh.. tak hengat dia punya bodek.. harap2 wife aku baca la ni.. ). Wanita juga lah pemangkin ekonomi negara.. Korang tau kenapa? Coz dorang ni kuat shopping! haha~

Citarasa aku terhadap wanita? Aku pon tak faham apa kehendak Ben nih.. hehe.. Ok lah, kalo sebut dari segi citarasa, fizikalnya aku suka wanita yg berkulit cerah..Kalo dia hitam pon, mestilah lebih cerah dari aku.. hehe.. Slim n atheletic.. Mcm wife aku.. :p Simple, penyayang dan penuh dgn sifat2 yang baik.. pon mcm bini aku jugak..

Wanita pilihan tentulah ibuku! Wanita yang membesarkan aku dgn sempurna dan kasih sayang.. Yg kedua adalah isteriku.. Seorang wanita yang setia no matter what sejak aku kapel sampai la dah berkeluarga..


Kesimpulannya, wanita sekarang sekiranya masih single, kejarlah dulu cita2.. Kalo rasa nak berteman tu, pilih la yg bersesuaian dan sekiranya dah betul2 bersedia barulah bagi komitmen sepenuhnya..
bagi yang dah berkeluarga, jagalah keluarga dan maruah suami.. :) Semoga hidup diberkati.

Bak kata Prof D. Kamtumi,
"Keluarga yang cemerlang bermula dari hati yang bersih dan jiwa yang mantop! yep yep yep.."
SHARE

Adi

Hi... "experience is the worst teacher; it gives the test before presenting the lesson ... .".

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. komen no. 1 ~ suri di rmh tu pun hebat daddy, dia org terrer blog memblog ni. hihi ..

    komen no 2 ~ kalau wanita berenti atau reduce sopink mesti % ekonomi negara, kan sbb bkn kaki je bersopink dah skrg ni. siap dgn jari jemari sekali sbb dah bole online sopink.

    komen no 3 ~ Ibu? syurga kita tu. molek sgt la daddy pilih dia. hihi ..

    ReplyDelete
  2. a ah la kakchik.. lupa nak bgtau yg blogger wanita ni lebih ramai dari blogger lelaki.. betul ke? :p

    ReplyDelete
  3. lawat daddy kt cni..hehehe..
    dgr luahan perasaan daddy..
    ecehhhh..
    ^.^
    daddy pa khbr? sihat??hihi

    ReplyDelete
  4. Kamu lelaki yg menghargai wanita bergelar IBU & ISTERI...syabaaaaass!!

    ReplyDelete
  5. Seronoknya baca entry nie.... Singgah dari postings Ben nie.. Salam perkenalan yer daddy. Anyway, opinions daddy nie sangatlah menyelamatkan diri punya posting...hehehhe..bijak, bijak. Tp I tabikla sebab daddy berjaya memandang elemen positif wanita. Syabass...

    ReplyDelete
  6. Hi aziela n fatin.. selamat berkenalan..
    entry biasa2 jer.. :) tks for the comments

    ReplyDelete
  7. Wow, I couldn't believe that this is my Adi...hmm really matured and spring salut to you.

    I strongly amazed the way you blogged it about women. And hope you would be forever happy with your life now.

    We have grown up ,not because of age increased by, it was along with sharpening your life skill and scale!
    Well, Adi all the best to you dude!I shouldn't call you babe anymore..I call you dude!

    Have a nice late evening.

    ReplyDelete
  8. tQ rose @ my mentor! just wrote whatever came to my head.. :)
    thanks also to Ben Ashaari pasal dia yg bagi topik nih..
    You call me dude but i still call u babe~ hehe

    ReplyDelete