TM

Mimpi & Tidur

Selalu dgr cerita org lain tentang mereka bermimpi.. Kalo dorang bercerita tentang mimpi tu siap boleh digambarkan sekali.. bagi aku pulak, aku tak ingat bila last time aku bermimpi.. Kalo aku rasa mimpi dlm tido pon tak ingat apa mimpinya.. Pelik.. Mungkin ke aku tidur terlalu lena? Ataupon aku ni mmg jenis yg tido lewat dan rutin harian aku secara puratanya hanya tido 4 jam jer sehari... :)

Dan ramai yg kata tidur yg ideal utk dewasa 6 - 8 jam.. Ishk.. Lamanya! Tu bukan utk budak sekolah ke?
Dan bagi aku lagi, bukan jangka waktu tidur tu yg mempengaruhi kesihatan, sebaliknya kualiti tidur tersebut..



p/s : Lama dah tak dpt mimpi best2! hehe
SHARE

Adi

Hi... "experience is the worst teacher; it gives the test before presenting the lesson ... .".

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Daddy, u have to trust this. Prcayalah yg kakchik selalu dpt amanat dan petanda dlm mimpi. Whether it's gifted from God or kebetulan shj, kakcik pun tak sure. but it really happened to me.

    ReplyDelete
  2. tidur jika dibasahi dengan widuk dan dibacai dengan ayat2 al-quran jika masih bermimpi, itu adalah petanda

    ReplyDelete
  3. br malam tadi mimpi.tp tak ingat apa..

    ReplyDelete
  4. kakchik : yup.. mimpi ada yg membawa amanat dan ada yg hanya mainan tidur.. tapi saya dah lama tak bermimpi ketika tido... :(

    ReplyDelete