TM

Highway PLUS ada kawasan2 KERASSS....~`~`~

Mungkin jugak la tu antara beberapa sebab yang di jadikan sebab berikutan kemalangan ngeri TRAGEDI 10.10.10. Kalo bagi mereka yang selalu menggunakan Hiway PLUS menghala ke arah selatan, ada satu jejantas (aku tak sure KM berapa, tapi dekat2 area Melaka - Pagoh) yg di bina tapi utk pengetahuan korang, jejantas tersebut tak menghubungkan antara sebarang jalan.. Kisah yang aku dgr2 jejantas tu dibina utk laluan makhluk halus, di mana kawasan tersebut dulu mmg selalu berlaku kemalangan coz pemandu sering ternampak lembaga2 or makhluk2 halus melintas hiway... sejak dibina jejantas 'dummy" tersebut, nampaknya kawasan tu berkurangan kadar kemalangan....Ada kelibat wanita kendong anak

Kosmo : 13/10/2010

PEMANDU bas mendakwa pernah ternampak kelibat wanita mengendong anak dekat plaza tol Simpang Ampat, Alor Gajah, Melaka.

KUALA LUMPUR - Kelibat wanita berpakaian putih sambil mengendong anak melintas secara tiba-tiba di Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Tol Simpang Ampat, Alor Gajah di Melaka kini dikaitkan dengan kemalangan maut yang berlaku Ahad lalu.

Tinjauan Kosmo! mendapati ada antara pemandu bas ekspres dan pengguna jalan raya yang selalu menggunakan laluan itu mendakwa kawasan berkenaan 'keras' dan kerap dikaitkan dengan elemen-elemen mistik.

Ada yang mendakwa melihat kelibat wanita itu melintas jalan dan ada yang melihatnya duduk di tepi jalan terutama pada waktu malam.

Ia menyebabkan ramai pengguna jalan raya terpaksa membrek mengejut sehingga ada yang gagal mengawal kenderaan yang dipandu.

Pemandu bas Konsortium Bas Ekspres Semenanjung, Rafi Bahari, 38, mendakwa, dia pernah ternampak kelibat wanita tersebut beberapa tahun lalu ketika dalam perjalanan dari Taiping ke Singapura.

"Ketika melalui kawasan itu pada pukul 4 pagi, saya ternampak kelibat wanita baju putih melintas.

"Saya sempat brek secara mengejut tetapi tidak berlaku kemalangan," ujarnya kepada Kosmo! di sini semalam.

Kosmo : 13/10/2010
SHARE

Adi

Hi... "experience is the worst teacher; it gives the test before presenting the lesson ... .".

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment