Friday, July 12, 2013

SILA BANTU TOK ADI - soalan SPM

PERISTIWA:
Tok Adi sampai ofis awal, seperti biasa berpakaian pejabat kaler pink kemas berseluar hitam berkasut kulit+pv- punch card lepas tu bersarapan di mamak berhampiran. Order roti kosong 1 + teh tarik kurang susu..Pagi tu meja di mamak boleh dikatakan full house, amat bertuah juga Tok Adi dapat duduk di meja berseorangan. Apa yg di pesan tak sampai 2 minit dah tiba.. Menikmati sarapan sambil baca The Sun free edition.
Tiba2 dtg seorang mamat menyapa, "bro, takde orang sini?"
Tok Adi jawab, "takde, duduk lah" mmg keadaan mamak masih lagi full house - situasi ni standard la kalo kt mamak..
Mamat tu order kopi tarik sambil membelek2 androidnya duduk betul2 menghadap Tok Adi.. Macam tadi jugak, tak sampai 2 minit kopi dia sampai.. excellent service la machaa!!
Ntah mcm mana leka dok belek henpon, tangan dia tersenggol kopi tarik lalu tertumpah ke baju Tok Adi.."kecepesss!!
"Melompat Tok Adi kepanasan dan habis berkopi dangdut baju Tok Adi...Dan tak sampai suku minit jugaklah mamat tu tak cakap apa2 sekonyong2 blah menonong mcm tu je tak pandang belakang..

SOALAN 1:
Apa tindakan Tok Adi?
a) terpinga2 menepis tumpahan kopi sambil makihamun @#$#%#^&@*@&%!!!
b) kejo mamat tu daip lepas tu pukul sampai lembik
c) bertukar menjadi incridible Hulk tebalikkan meja sambil serang pelanggan2 lain yg tak bersalah
d) sue tauke mamak tue) rampas pita CCTV buat repot polis
f) pasrah dan balik mandi tuka baju lain
g) MC

SOALAN 2:
Sekiranya anda "mamat" tersebut di atas, apa tindakan anda?
a) mintak maaf
b) mintak ampun
c) mintak penampo
d) mintak nombor ekor
e) mintak mak kueh sepotong
f) takut nak mintak maaf , blah cepat2 mcm mamat tu jugak
g) jawapan lain (sila nyatakan...........)

MASA MENJAWAB 2 JAM.

Kisah benar ini berlaku 2 bulan lepas kat mamak belakang SEGi College Subang Jaya
Cilaka betul mamat tu.....

2 comments:

  1. alahai kesiannye to adi...

    soalan 1 ein jwb f...

    soalan 2 ein jwb a... mesti laa kan... dh wat salah...

    ReplyDelete
  2. klu leez = tok adi, leez akn wat spt a) utk soklan 1. mmg sah2 la kene maki-hamun! apekejadahnyekn.. huh! soklan 2 xmo jwb sbb xsker jd mamat tu! aci x? ;P

    ReplyDelete