TM

Once Upon A Time......

Buat presentation depan KSU, Kementerian ABCD, Putrajaya.. it was my 1st time present depan orang2 besor kementerian.  Serius neves beb.. mula2 tu bergetar semua suara aku.. tangan pon sama.. sampai ke  habis tak berenti menggigil..  hadoi.. boleh dikatakan apa yg aku sampaikan tu semua tak seperti dirancang… tak lancar langsung.. haha.. padan muka aku..

Tapi bagus juga la boss aku bagi peluang kt aku.. at least aku dpt pengalaman.. padahal dorang bukan dgr pon presentation aku.. (coz benda dah DEAL dah).. Cuma cukupkan syarat jer.. *u know I know*
Projek yg boss aku dpt tu ada lah utk training event.. IT. Kene handle training utk old citizen dan komuniti luar bandar seluruh negara.. Misi : “Bridging digital devide”.. menyediakan prasarana dan latihan serta pendedahan IT – internet khususnya kepada golongan2 warga emas, serta komuniti luar bandar.. Mungkin ada pernah denga Pusat internet desa.. tu la projeknya.. Secara kasarnya usaha ni nampak bagus… ermm..  Tapi honestly.. for me, this is the projek yg mmbazir je sebenarnya.. Kos mcm ni pon makan million2 beb.. Ada banyak lagi benda yg lebih perlu kerajaan bangunkan selain projek “bridging digital devide” ni..  Tapi kalo betul kerajaan banyak duit takpe lah… bagus utk mereka2 yg terpilih utk projek ni dan juga utk kontraktor yg dipilih.. 
Kalau ada reader2 yg pernah menyertai program ni tentu ingat la kt aku ni.. En Adi  dan juga side kicker aku Mr Kidin..Ada ke? haha.. Seluruh ceruk negara pusing buat training termasuk Semenanjung & Msia Timur.
Tapi tu semua kisah tahun 2005 – 2006. Sewaktu aku bekerja dengan satu syarikat kontraktor sebagai Project Manager. It was a good experience sepanjang kontrak aku melaksanakan projek tersebut.. Mmg berbaloi baloi!
SHARE

Adi

Hi... "experience is the worst teacher; it gives the test before presenting the lesson ... .".

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. sekarang mcm mana?? agak2 nebes lagi tak kalau kene bagi talk??? haha

    ReplyDelete
  2. tengok masa.. kalo nak gigil tetap gigil gak Aniz.. :) tapi insyallah.. kalo kita tau apa yg nak disampaikan... it will naturally keluar..

    ReplyDelete
  3. dah lama tak update blog ek...apapun tahniah sebab berjaya wat talk

    ReplyDelete
  4. hahaha pekara lama jangan di kenang.....

    ReplyDelete
  5. kenangan tak berapa nak indah... haha

    ReplyDelete